Recruitment

AKSUBEB PAST QUESTIONS AND ANSWERS

We provide you with resourceful materials for your job/recruitment interview. Get 100% preparedness for your Job interview by downloading our Job/Recruitment Pasts Questions and Answers HERE.

CLICK HERE TO DOWNLOAD OUR PAST QUESTIONS AND ANSWERS

SAMPLE AKSUBEB PAST QUESTIONS AND ANSWERS

Most frequently asked questions and answer in AKSUBEB

1. Which natural disaster causes more deaths than any other?
a) Volcano b) Fire
c) Flooding d) Earthquakes

2. The natural process of the earths atmosphere heating through the trapping of re-radiated infra-red radiation is known as
a) Global warming
b) Green house effect
c) Solar heating
d) Thermal inversion

3. Temperate forests are likely to have which of the following species of trees?

a) Maple
c) Pine
b) Spruce
d) All

4. About what percentage of Earth people live in areas where water shortage are common.
a) 40 percent b) 30 percent
c) 45 percent d) 25 percent

5. Which of the following is not associated with industrial food production?
a) The use of fossil fuels
b) Chemical fertilizers

c) Large amount of labour
d) Machinery

6. With what bio-region is the team ‘steppe’ associated?
a) Coniferous forest
b) Tropical forests
c) Savanna d) Grassland

7. In which of the following areas do international environmental treaties exist?
a) Fisheries b) Whaling
c) Ocean pollution
d) All

8. What percentage of earths water is fresh water?

a) 75 percent b) 3 percent
c) 27 percent d) 10 percent

9. Which country ratified the Kyoto protocol in late 2004 and thus caused it to become international law?
a) Russia b) USA
c) China d) India

10. The world’s growing appetite for what food product is a leading cause of tropical deforestation?
a) Lamb b) Sugar
c) Beef d) Pork

11……………………………………………..

CONTINUE READING HERE…….

CLICK HERE TO GET OUR COMPREHENSIVE MATERIALS

KEY

  1. B
  2. B
  3. D
  4. A
  5. C
  6. D
  7. D
  8. B
  9. A
  10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *